Over de stichting
 

Organisatie

Shahdol Foundation richt zich op onderwijs voor kinderen in India. Want onderwijs is een uitweg uit analfabetisme en kinderarbeid, en geeft kinderen een kans op een betere toekomst.

Shahdol Foundation bestaat sinds 2000. Het is een initiatief van Ron van der Post en Kees van Maren. Shahdol Foundation werkt in Nederland samen met onder andere Stichting Edukans en Impulsis. In India is Brahmrisi Mission International (BMI) onze partner, een lokale organisatie die het feitelijke onderwijs verzorgt en voor het management van de scholen en internaten zorgdraagt. De scholen van BMI/Shahdol Foundation zijn zogenaamde ‘private schools’, privéscholen waar de kinderen gratis onderwijs en schooluniformen krijgen.

In Nederland organiseert Shahdol Foundation activiteiten en projecten op basisscholen. Zo raken de kinderen in Nederland betrokken bij de kinderen in India. Verder wordt er op verschillende manieren geld ingezameld. Zo is er in 2014 een Shahdol Festival georganiseerd in Nijmegen en zijn er individuen die geld inzamelen door middel van persoonlijke acties.

De aanpak van Shahdol Foundation is gebaseerd op nu iets doen. Geen maren en mitsen, maar aanpakken. Want nu kun je het leven van arme kinderen positief veranderen en daarmee uiteindelijk hun familie, dorp en omgeving. Wil je echt iets doen, begin dan met ons een handje te helpen! Wij houden van aanpakken, daarom bouwen we concreet aan een betere toekomst van honderden kinderen en hun directe omgeving. Meer weten? Neem contact op met het bestuur.


Financieel overzicht 2013

Financieel overzicht 2014


Wat er is bereikt

Sinds de oprichting in 2000 is er veel bereikt. De feiten op een rij:

Shahdol
- Nieuw schoolcomplex en ashram gerealiseerd voor tenminste 600 kinderen
- Kinderhuis met dertig plaatsen
- Boerderij met veestapel en materieel
- Guesthouse
- Diverse zaken zoals: schoolbus, dorsmachine, opslagloods, stallen, waterpomp en speeltoestellen

Satna
- Eenmalige investering in opknapbeurt van school voor 45 kinderen

Jabalpur
- Eenmalige investering in verbouwing/ uitbreiding school voor 300 kinderen
- Subsidie voor vrouwenproject (zwervende, verstoten tribal vrouwen)

Totale fondsenwerving gerealiseerd: € 300.000

Shahdol Foundation heeft vele honderden kinderen naar school geholpen en doorbreekt daarmee een negatieve cyclus. Onze hoop is dat de kinderen en kleinkinderen van onze scholieren een betere toekomst hebben, zonder armoede en analfabetisme. De school heeft nu al een enorme impact binnen de samenleving. Het is een voorbeeld voor duizenden mensen, biedt hoop én concrete ondersteuning bij onderwijs en gezondheidszorg.

We zijn nog niet klaar:

Help ons om de school in stand te houden en te verbeteren. Onze aandachtspunten voor de toekomst zijn:

Onderwijs

-       Verbeterd onderwijs door meer docenten aan te nemen. Op dit moment zijn er 13 docenten voor 600 kinderen. We willen geld inzamelen om meer docenten een contract aan te bieden.

Onderhoud

-       Nieuwe bedden, dekens en kookgerei voor het hostel

-       De school van binnen en buiten een schilderbeurt geven

-       Een omheining realiseren voor om de landbouwgrond

Steun ons: Word donateur!